Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Απόστημα

Τη μία ένας υπάλληλος της (δημόσιας) Γραμματείας Ενημέρωσης αναλαμβάνει να μας ενημερώσει πως "η μητέρα του Φύσσα προκαλεί, όπως προκαλούσε και ο γιος της με τα τραγούδια του". Την επόμενη ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, γνωστός για τα χρυσαυγίτικα αισθήματά του, βάζει ο ίδιος φωτιές χαρακτηρίζοντας τη Μάγδα Φύσσα "κυράτσα του πένθους".

Θίχτηκαν οι συγκεκριμένοι κρατικοί λειτουργοί επειδή στη δίκη η μάνα του δολοφονημένου  είπε το αυτονόητο. Ότι όσοι ψηφίζουν τους δολοφόνους είναι σα να συμμετείχαν στη δολοφονία του παιδιού της. Μπορεί η δίκη να περνάει πια "στα ψιλά" των δελτίων αλλά εκεί γράφεται ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας που θα δείξει αν θα οδηγήσει στο σπάσιμο του αποστήματος ή όχι. Πολλοί λένε πως όχι. Πολλοί λένε πως οι 379.581 ψήφοι που έλαβε στις εκλογές μια εγκληματική οργάνωση είναι η σίγουρη εγγύηση για τη μακροημέρευση του αποστήματος, ακόμα και αν αλλάξουν τα πρόσωπα που ηγούνται σ΄αυτό. Πολλοί λένε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, όσο βαδίζεις βαθύτερα και βαθύτερα στα μνημόνια.

Όσο για τους κρατικούς "λειτουργούς", πολλοί λένε πως είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που εκδηλώνονται δημόσια και πως ακόμα και με κυβέρνηση της Αριστεράς οι ΕΔΕ δε θα καταλήξουν πουθενά...