Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μ@λ@κίες

Και ήρθε ο καιρός να λέει δημοσίως "σύντροφος" για "σύντροφο" πως θα μπορούσε να περάσει ακόμα και από Ειδικό Δικαστήριο. «Αν ίσχυαν αυτά που λέει θα ήταν η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο» είπε ο Νίκος φίλης για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Σε πλήρη στοίχιση ο σύντροφος με τα κανάλια: «Το μυστικό plan b σημαίνει πραξικόπημα» είπε ο σύντροφος. Πάντως, αφού τον έκαψε τον Γιάνη, τον άλειψε μετά με λάδι:  "Τον υπερασπίζομαι. Δεν είχε σχέδιο να μας βγάλει από το ευρώ. Αλλά έχει πει πολλές μ@λ@κίες», είπε ο σύντροφος για τον σύντροφο.

Την ίδια μέρα ο πολύς Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας,  αποκάλυπτε πως είχε κι εκείνος "μυστικό σχέδιο" για επιστροφή στο φιορίνι, αν η κρίση ξέφευγε από κάθε έλεγχο. Αλλά για τον Ντάισελμπλουμ μάλλον είναι δικαιολογημένο,  για τον Βαρουφάκη σηκώνει ειδικό δικαστήριο. Το λένε όλα τα κανάλια εξάλλου, γιατί να μην το πει και ο σύντροφος Φίλης; Τσάμπα είναι και ειδικά αν υπηρετεί το σχέδιο για λυσσαλέα επίθεση σε όποιον τολμά να μιλήσει για εναλλακτικές  λύσεις, ακόμα καλύτερα.

Και η δήλωση για τις πολλές μ@λ@κίες που έχει πει ο Γιάνης, προθύμως αναπαράχθηκε  σε τηλεοράσεις και ηλεκτρονικές σελίδες. Αλλά πάντα με το πρόσχημα της σοβαροφάνειας. Παντού γράφουν "μ@λ@κίες" και όχι "μαλακίες". Δεν είμαστε και τίποτα άξεστοι εξάλλου, άσε που μπορεί να διαβάζουν και παιδιά.

Από μαλακίες όμως (κανονικές, όχι με @) άλλο τίποτα σύντροφε. Όπως εκείνη με τα μακαρόνια. Η και μια άλλη, παλιότερη αν θυμάσαι για τους ...Ταχρείους, που αν και έφεραν κι αυτοί μαζί τον ΣΥΡΙΖΑ ως την κυβέρνηση, τώρα απλά ανακαλύπτουμε ότι «δεν μπορέσαμε να τους κάνουμε ενιαίο κόμμα»

Και άρα μάλλον δεν τους χρειαζόμαστε πια...