Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κύριε υπουργέ, ακούτε;

Σήμερα τα βρόντηξε ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας Μάνος Μαρκόπουλος καταγγέλλοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και μιλώντας για παλινωδίες του Ανδρέα Λοβέρδου στο χώρο της Υγείας. Παραδέχεται πως το νοσοκομείο υπολειτουργεί, μιλά για τα μαγειρεία που λειτουργούν με εθελοντές αφού δεν έχει προσωπικό ούτε για να φτιάξουν φαγητό για τους ασθενείς και για τους ..δυόμισι γιατρούς που στελεχώνουν την παθολογική κλινική. Παραδέχεται πως δεν είχε λεφτά να πληρώσει ούτε τις εφημερίες, και πως οι γιατροί δουλεύουν σε καθεστώς σκλαβιάς αφού έχουν ακόμα να παίρνουν άδειες του 2009. Και άλλα πολλά...  

Ακούστε:
Λέει ακόμα πως δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας με βάση και τη μελέτη Λιαρόπουλου, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία νέου μεγάλου κεντρικού νοσοκομείου για το Λασίθι.
«Με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου ξαφνικά το “νέο νοσοκομείο” μεταφράστηκε σε Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, και φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για την υποβάθμιση των υπόλοιπων νοσοκομείων του Λασιθίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική και πληθυσμιακή ιδιαιτερότητα του νομού, το κακό οδικό κτίριο και η τεράστια αύξηση του πληθυσμού ειδικά τους θερινούς μήνες. Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου θα κλατάρει, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες του νομού. 


«Όταν ανέλαβα στις 10 Οκτωβρίου τη διοίκηση του νοσοκομείου είχαμε ως δεδομένη την κατασκευή νέου μεγάλου νοσοκομείου σε κεντρικό σημείο του Νομού. Μάλιστα υπήρχαν και οι πιστώσεις από το ΕΣΠΑ αλλά και το οικόπεδο 80 στρεμμάτων που είχε δοθεί από τους φορείς του νομού. Ξαφνικά όλα αυτά ξεχάστηκαν και όπως είναι φυσικό εγώ δεν μπορώ να παραμείνω σε αυτή τη θέση».