Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο ΦΠΑ του Παπαδημούλη

«Τα μέχρι στιγμής "πειράματα" οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει η Τρόικα στην εφαρμογή του ΦΠΑ στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν έχουν οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων, αλλά έχουν επιβαρύνει το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα των ελλήνων πολιτών».

---------

Ξέρω ότι είναι δεκάδες οι αντίστοιχες φράσεις των σημερινών κυβερνητικών όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Φράσεις που δείχνουν την τραγική κωλοτούμπα και την υποτέλειά τους στους Τροϊκανούς. Να, αυτή εδώ του φίλτατου Παπαδημούλη όταν έστελνε ερώτηση στην κομισιόν τον Νοέμβριο του 2014.
Η νέα αύξηση που συμφώνησε όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση για τον ΦΠΑ από το 23 στο 24% χτυπάει τα πιο ευαίσθητα στρώματα της κοινωνίας. Οι ίδιοι τα έλεγαν: Αν αυξάνονται 10 λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια για όλους, τότε σημαίνει πως αυξάνεται περισσότερο για τους φτωχούς (ειδικά αν προηγουμένως τους έχει κόψει και τις συντάξεις) και μεγαλώνει η ψαλίδα της κοινωνικής ανισότητας. Δεν τα έλεγα εγώ, εσείς τα λέγατε κύριε Παπαδημούλη.
Και το ρεπορτάζ λέει πως αυτή η αύξηση έρχεται επειδή δε συμφώνησε ο ΟΠΑΠ να αυξηθεί η στήλη στα τυχερά του παιχνίδια, πρόταση που είχε κάνει η κυβέρνηση  όταν προσπαθούσε να αποτρέψει την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Ας είναι λοιπόν. Ο Τζόγος θα μείνει φτηνός για το λαό. Το αλεύρι, το ψωμί, ο καφές η ζάχαρη ας ακριβύνουν.
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τη νέα υποχώρηση της κυβέρνησης, φαντάζομαι θα κάνετε μια ερώτηση στην Κομισιόν κύριε Παπαδημούλη.
Χρησιμοποιείστε το κείμενο του 2014, μια χαρά τα λέτε...