Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μη σοκάρεστε τόσο...

Δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Υποκριτική η ενός λεπτού σιγή, υποκριτική και η συνεχώς επαναλαμβανόμενη "ανάγκη να σωθούν ανθρώπινες ζωές" κατά τις δηλώσεις τους προσερχόμενοι στη Σύνοδο Κορυφής. Η στάση των ...σοκαρισμένων από την τραγωδία ηγετών της Ευρώπης του Διαφωτισμού και της Δημοκρατίας δείχνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Ούτε και τους συγκινούν τα ναυάγια ακόμα και αν έχουν 900 νεκρούς το καθένα. Οι αποφάσεις στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό, αν και αναμενόμενες, σοκάρουν αντιστοίχως με τον κυνισμό που επιφυλάσσουν για την τύχη χιλιάδων ανθρώπων. Σοκαρίστηκαν οι ηγέτες της Ευρώπης από τόσους θανάτους τις τελευταίες ημέρες στη Μεσόγειο και αποφάσισαν να ... τριπλασιάσουν τις δαπάνες για τη φύλαξη των  θαλάσσιων συνόρων. Φανταστείτε να μην είχαν σοκαριστεί.
Η Γερμανία και η Βρετανία είναι έτοιμες να στείλουν πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο για να συνδράμουν το έργο της Frontex, ώστε να είναι σίγουρες ότι δε θα φτάσουν μέχρι την πόρτα τους οι δυστυχισμένοι όλου του κόσμου. Το πιο προωθημένο σχέδιο μάλιστα, λέει πως η Ευρώπη θα αναλάβει στρατιωτικές επιχειρήσεις στα λιμάνια της Αφρικής για να καταστρέφει τις βάρκες των δουλεμπόρων.
Και φυσικά θα βάλουν αυστηρό πλαφόν στον αριθμό των μεταναστών που θα δέχονται νόμιμα στο έδαφος της Ευρώπης. Λες και θα τους ρωτήσουν οι κατατρεγμένοι αν ξεπερνούν τον αριθμό κάθε φορά που ξεκινούν κυνηγημένοι από τους πολέμους και τη φτώχεια.
Συγχαρητήρια. Αν ετοιμάζεστε για πόλεμο εναντίον των προσφύγων το μόνο που καταφέρατε είναι να αυξήσετε το κόστος του ταξιδιού τους και τα κέρδη των δουλεμπόρων που πλέον θα έχουν αυξημένη επικινδυνότητα. Γιατί το ταξίδι θα συνεχίσει να γίνεται. Όσο και αν συνεδριάζετε, όσα υποκριτικά λεπτά σιγής κι αν κρατήσετε.