Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ποτάμι ξανά

Ζουν ανάμεσά μας. Είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι πολιτευτές του Ποταμιού που έχουν σκυλιάσει στ' αλήθεια επειδή δεν κατάφεραν να είναι ρυθμιστές των πραγμάτων και να αποτελέσουν την πέμπτη φάλαγγα υπηρετώντας από τα μέσα τις προσταγές του Σόιμπλε και του Μπόμπολα.
Λυπάμαι ειλικρινά όσους τους πιστεύουν. Χρειάστηκε ένας μήνας και κάτι για να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ο Σταύρος κατηγορεί τον καθηγητή νομικής Νίκο  Παρασκευόπουλο (!) ότι "φόρεσε φουστανέλα" επειδή τόλμησε να πει πως θα υπογράψει για την εκτέλεση της απόφασης για το Δίστομο. Είπε πως είναι φασιστικό να μιλάς για κατάσχεση γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα. Ας πάει στο Δίστομο να τα πει αυτά, ας πάει στην πατρίδα του στα Χανιά και ιδιαίτερα στη χαροκαμένη Κάντανο.  Η απόλυτη ντροπή και η ξεφτίλα, που μόνο με τις ανοησίες του Τζήμερου μπορεί να συγκριθεί. (Εκείνος μας είπε πως ο Τσίπρας μοιάζει με τον Χιτλερ, επειδή διεκδικεί τις αποζημιώσεις). Θα μπορούσαν να ενώσουν και τα κόμματά τους, να τα βγάλουν "ποτάμι ξανά" ή κάπως έτσι.
Οι πρώτες ερωτήσεις του βουρκωμένου Ποταμιού στη Βουλή είχαν να κάνουν με τα συμφέροντα του Μπόμπολα (τυχαίο;). Οι προ ημερών ανησυχίες του Σταύρου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ πήραν πληρωμένες, σκληρές απαντήσεις από τον Αρβανίτη και τον Βαξεβάνη και είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε για τα 20 χιλιάρικα που μας στοίχιζε μια εκπομπή των "Πρωταγωνιστών" αλλά και για τις φωτογραφίες με τον Σημίτη και τον Άκη Τσοχατζόπουλο που έβγαζε τότε ο βασικός πρωταγωνιστής.
Όλα αυτά λίγο μετά την αποπομπή του υπεύθυνου Υγείας  Λιαρόπουλου (που με τη γνωστή του μελέτη επί Λοβέρδου έκλεινε τα μισά νοσοκομεία της χώρας) για εκείνο το "Γερούν γερά" τις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης.
Και όλα αυτά μέσα σε ένα μόνο μήνα. Δεν το λες και ασήμαντο απολογισμό τόσο για τον Σταύρο όσο και για το κόμμα του. Λυπάμαι μόνο όσους τον πιστεύουν (ακόμα).