Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πάνθηρες

Και τώρα οι «Μαύροι Πάνθηρες». Είδα και εγώ στο ρεπορτάζ του channel 4 τον άνθρωπο αυτό να λέει «φτάνει πια». Να λέει πως δέχτηκε επίθεση μέσα στο λεωφορείο, πως χτυπάνε τους μαύρους εν ψυχρώ στο δρόμο καθημερινά. «Τώρα φτιάξαμε κι εμείς ομάδες και θα αμυνθούμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να μας φοβάται» λέει ο  Michael από την Κένυα, που ζει 28 χρόνια στην Ελλάδα.
Προσπαθώ να συγκρατήσω εκείνη τη φωνή που λέει μέσα μου, «επιτέλους να πάρουν ένα μάθημα, να δούμε αν μπορούν οι θρασύδειλοι να τα βάλουν με τους ίδιους αριθμητικά απέναντί τους» ή «καιρός ήταν, να δω φωτογραφία ενός από την άλλη πλευρά με ράμματα στα πρωτοσέλιδα…»    
Λέει κι άλλα η φωνή στις πρώτες της σκέψεις: «Γυμνασμένο παιδί φαίνεται ο Michael, μπορεί αν μαζευτούν καμιά δεκαριά τέτοιοι να τους καταφέρουν τους φασίστες, που συνήθως είναι και σαπιοκοιλιάδες…» 
Λέει κι άλλα πολλά η φωνή εσωτερικά. Ερεθισμένη από την αδικία και το μίσος που ξεχειλίζει τελευταία γύρω και μέσα μας. 
Εξάλλου το είπε ο Σαμαράς, δε χρειάζεται αντιρατσιστικός νόμος. Να, η κοινωνία μια χαρά τα ρυθμίζει τα πράγματα. Μαύροι Πάνθηρες εναντίον Χρυσής Αυγής.
Κι όμως, όσο κι αν πιστεύω πως έχουν δικαίωμα να αμυνθούν, δε θα κατατάξω στις καλές ειδήσεις την ίδρυση ταγμάτων αυτοπροστασίας από μαύρους ή άλλους μετανάστες. 
Δεν ξέρω πόση δόση αλήθειας έχει η είδηση του channel 4. Μα ξέρω πως πολύ θα μας βολέψει ο ρόλος του θεατή στην κερκίδα. Και μέσα στην αρένα να σφάζονται νταβραδισμένοι μαύροι με τους φασίστες. 
Αν μειώσετε λίγο και τον ΦΠΑ τότε θα επαναληφθεί το ρωμαϊκό δίπτυχο και θα απολαμβάνω φθηνότερα και τον άρτο και το θέαμα. 
Μην ξεχάσετε στην είσοδο του σταδίου να γράφει με πολύχρωμα λαμπιόνια «Greek Success Story»…