Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Ελεύθερος ο Βασίλης Στεργίου

Τον δικηγόρο του αναρχικού Βασίλη Στεργίου, φιλοξενήσαμε στις Πίσω Σελίδες της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την απόφαση αποφυλάκισής του. Ο κ. Γιάννης Ραχιώτης μας είπε για τον τρόπο με τον οποίο κατέπεσαν όλες οι κατηγορίες εις βάρος του αν και για να γίνει αυτό έπρεπε να περάσουν έξι μήνες εγκλεισμού του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Βασίλης Στεργίου είχε συλληφθεί «από τον σωρό» στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2007 και έμεινε έξι μήνες στη φυλακή με το αιτιολογικό ότι ήταν οικοδόμος και όχι φοιτητής και άρα «δεν είχε καμιά δουλειά σε φοιτητική διαδήλωση».
Στην ίδια εκπομπή συναντήσαμε τον blogger Στέφανο Κωφόπουλο, και την πρωτοβουλία του για την «αναδάσωση» της Αθήνας. Μας μίλησε για το blog του
http://makeathensgreen.wordpress.com/ και για την ιδέα των δωρεάν παραδόσεων γλαστρών σε σπίτια της Αθήνας. (Με το κόστος μόνο της γλάστρας ασφαλώς).
Ακόμα, ασχοληθήκαμε με τις «ουρές» θεμάτων της προηγούμενης εβδομάδας. Με το θέμα των μεθοδεύσεων για τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού κρατουμένων από το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές (ο Πάνος Λάμπρου επιβεβαίωσε τις συγκεκριμένες καταγγελίες για κρατούμενους που δεν έχουν προλάβει να εγγραφούν στον ειδικό κατάλογο) αλλά και για τις ανεμπόδιστες προεκλογικές «επισκέψεις» του βουλευτή της ΝΔ Γ. Βασιλείου στα κελιά των κρατουμένων τη στιγμή που απαγορεύεται η είσοδος σε γιατρούς, σε κοινωνικές οργανώσεις, σε μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και στον αρχηγό πολιτικού κόμματος. Επίσης, μιλήσαμε για τη δίκη του Κώστα Πλεύρη, η οποία πήρε αναβολή για την Τρίτη 11/9, με την κ. 'Αννα Στάη, μέλος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας.