Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Εκπομπή για τα εργασιακά δικαιώματα

Μία ειδική δίωρη εκπομπή των πίσω σελίδων, αφιερωμένη στα εργασιακά δικαιώματα και στη διαρκή επιδείνωση των συνθηκών εργασίας ειδικά για τις γυναίκες και τους νέους ανθρώπους. Με αφορμή τον αγώνα της γυναίκας που τόλμησε να καταγγείλει τις πιέσεις που της ασκούσε η εργοδοσία της ως προς την εγκυμοσύνη της (δείτε εδώ) στο studio της ΕΡΑ Ηρακλείου ανοίξαμε τη συζήτηση για  την καταστρατήγηση ακόμα και των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων αλλά και για τους τρόπους αντίδρασης των εργαζόμενων.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 συμμετείχαν η Κατερίνα Σοφουλάκη και ο Νείλος Πιτσινός, μέλη του ΔΣ του παραρτήματος Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, η Νατάσα Χουστουλάκη από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (παράρτημα Ηρακλείου) ο Νίκος Ζαμπουλάκης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" και η Μαριάνθη Δικίδου γιατρός από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου.

Η εκπομπή προανήγγειλε και την ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση  που διοργάνωσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στο Ηράκλειο, το Σάββατο 13/12 με θέμα:  "Νέες μορφές εργασιακών συνθηκών. Διακρίσεις απέναντι σε γυναίκες και νέους. Η εργοδοτική επίθεση και η συλλογική δράση ως μόνη διέξοδος".

Ακούστε την εκπομπή εδώ:
http://www.mediafire.com/listen/jy8lw93qedebdzu/Ekpompi_Ergasiaka_101214.mp3