Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Θύμιος Κατσούλης: «Κοιμάστε πιο ήσυχοι αν δεν ήταν εμφανή τα τραύματα στο κεφάλι του Κώστα;»

Για τις πληροφορίες περί «μη εμφανών χτυπημάτων» στο κεφάλι του Κώστα Κατσούλη αλλά και για την ολιγωρία των αρχών ως προς τον εντοπισμό και των άλλων δύο εμπλεκομένων στη δολοφονία μίλησε στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και τις "πίσω σελίδες", ο αδελφός του θύματος Θύμιος Κατσούλης.

Ο Θύμιος Κατσούλης σχολίασε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τα αποτελέσματα της νεκροψίας στον αδερφό του και τη μη ύπαρξη εμφανών κακώσεων στο κεφάλι του. «Αν κάποιοι κοιμούνται πιο ήσυχα το βράδυ επειδή ο Κώστας δεν είχε εμφανείς κακώσεις στο κεφάλι, τότε καλό τους ύπνο…» λέει χαρακτηριστικά ενώ αναφέρει πως ο αδελφός του είχε σημάδια σε όλο του το σώμα και τα χέρια του ήταν πρησμένα αφού προφανώς τα είχε βάλει για να προστατεύσει το κεφάλι του. Ο αδελφός του θύματος τονίζει πως δεκαπέντε άτομα λιντσάρισαν στην κυριολεξία έναν άνθρωπο και αυτό το είδε ένα ολόκληρο γήπεδο και κάλεσε τους πάντες, την ομάδα και τους παράγοντες του Ηροδότου, αλλά και όλους τους οπαδούς που ήταν εκείνη τη μέρα στο γήπεδο να βοηθήσουν για να πιαστούν όλοι οι ένοχοι της δολοφονίας του Κώστα Κατσούλη.

Ο Θύμιος Κατσούλης αναφέρεται ιδιαίτερα στην αντιφασιστική δράση του αδελφού του και δεν αποκλείει ο Κώστας να είχε γίνει στόχος ακροδεξιών ομάδων ενώ τονίζει πως οι τακτικές της επίθεσης θυμίζουν πρακτικές της Χρυσής Αυγής, με σιδηρογροθιές και ανελέητες επιθέσεις σε έναν άνθρωπο που είχε ήδη πέσει κάτω. Για τους δύο καταζητούμενους ο Θύμιος Κατσούλης τονίζει τη μεγάλη αργοπορία στην έκδοση των ενταλμάτων καθώς τα ονόματά τους έχουν δοθεί από τον έναν εκ των τριών κρατουμένων, δύο μέρες μετά το περιστατικό ενώ αργότερα, μετά την κηδεί του Κώστα ταυτοποιήθηκαν και από τις μαρτυρίες των δύο φιλάθλων του εθνικού που ήρθαν ξανά στην Κρήτη για να κάνουν την ίδια καταγγελία.

Ο Θύμιος Κατσούλης σχολιάζει με πίκρα την κίνηση του Ηροδότου να δώσει το όνομα του αδελφού του σε μία θύρα του γηπέδου. Τονίζει πως δεν έχει πλέον νόημα να αλλάζουμε ονομασίες κερκίδων και δρόμων κτλ και καλεί όλους να βοηθήσουν ώστε να φτάσουν οι ένοχοι στη Δικαιοσύνη. «Και αν θέλουν να τα πουν όλα ας βάλουν μια πλακέτα που να θυμίζει ότι  εδώ δολοφονήθηκε ο Κώστας Κατσούλης από άνανδρους οπαδούς του Ηροδότου» τονίζει ο αδελφός του θύματος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη