Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μιχελογιαννάκης

Αποτελεί ειδική περίπτωση και εύκολο στόχο. Δεν κατέχει τους κανόνες του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου. Σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση αραδιάζει νούμερα και στοιχεία για το πού θα μπορούσαν να βρεθούν τα λεφτά και επαναλαμβάνει μονότονα τις δεσμεύσεις που υπέγραψε η ΔΗΜΑΡ στην «προγραμματική συμφωνία». 
Δεν αρέσουν αυτά στην τηλεόραση και στη δημοσιογραφία μας. Δεν ανέχεται σπατάλη χρόνου, ειδικά όταν έχεις δίκιο… 
Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Μιχελογιαννάκης. Έστω κι αν δεν ψήφισε τα μνημόνια επειδή τότε δεν ήταν βουλευτής, στήριξε επί χρόνια τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, στη βουλή, στο Δήμο Ηρακλείου και στην τότε Νομαρχία. Έψαξε και βρήκε σπίτι στη ΔΗΜΑΡ και προσφάτως έφυγε από αυτήν όταν διαπίστωσε πως είναι διατεθειμένη να ψηφίσει τα πάντα. Φταίει και πάλι γιατί πήρε τις ψήφους των ηρακλειωτών και τις πήγε στον Φώτη Κουβέλη, που από τότε φαινόταν ότι λέει ψέματα. 
Όταν όμως ο Μιχελογιαννάκης αρχίζει να χαλάει το γλυκό, όταν πάει, έστω και αργά, να ρίξει το βάζο και να χύσει τα τρικομματικά σορόπια, τότε αναλαμβάνει η τηλεόραση να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και ξαφνικά ο Πρετεντέρης αφιερώνει πέντε λεπτά με ένα βίντεο στην Ανατροπή του για να τον κάνει ρεζίλι, «έτσι, για να ευθυμήσουμε λίγο, στο τέλος της εκπομπής».
Ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι ο Μιχελογιαννάκης έχει δίκιο. 
Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον του. Αν θα κάνει κόμμα, αν θα μπει στον ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα ιδιωτεύσει. Στα αλήθεια δε νομίζω πως απασχολεί κανέναν αυτό. 
Ξέρω όμως πως για άλλη μια φορά ο τρελός του χωριού έχει δίκιο. Μου το είπαν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν στη ΔΗΜΑΡ. «Ο γιατρός είναι πιο ΔΗΜΑΡ από τον Φώτη», λένε εδώ στην Κρήτη, όπου υπάρχουν ακόμα τίμιοι άνθρωποι που ελπίζουν στην …«απαγκίστρωση».