Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

«Στρατιωτική πειθαρχία»


Όχι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είμαι σίγουρος πια. Και ‘γω πριν λίγο καιρό  μπορεί να έλεγα πως εντάξει, του ξέφυγε και μια μαλακία του Βενιζέλου. Αλλά πια τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτό το περί στρατιωτικής πειθαρχίας είναι βέβαιο πως το εννοεί. Στέλνει μηνύματα, ξέρει πως θα βρει ακροατήριο. Από τα τσιράκια των τραπεζών μέχρι τους ανεγκέφαλους των ΜΑΤ. Όλοι βολεύονται από τη δική σου την πειθαρχία, αυτός είναι ο στόχος. 
Κι αν είσαι ακόμα δύσπιστος δες τι έγινε πριν δυο εβδομάδες στο Σύνταγμα. Αν δεν ήταν στρατιωτικός νόμος αυτό τι ήταν. Κι αν είσαι ακόμα δύσπιστος θυμήσου και τον Πάγκαλο με τα τανκς που θα κληθούν να προστατεύσουν τις τράπεζες, λέει, σε περίπτωση χρεοκοπίας.  Κι αν ακόμα δεν πιστεύεις δες στο youtube τα βιντεάκια με τις «ασκήσεις καταστολής πλήθους» του ελληνικού στρατού στο Κιλκίς. 
Εντάξει, θεωρίες συνομωσίας θα μου πεις και ποιος τα πιστεύει αυτά κτλ. 
Απλώς μια μαλακία που ξέφυγε από τον Βενιζέλο. 

Ας πούμε ότι είναι έτσι. Το πιο ελαφρύ που μπορώ να σκεφτώ είναι η θεωρία του «άστο να παίζει»… Η θεωρία «ρίχτο πάνω στο τραπέζι να υπάρχει».  
Και αυτό όμως ύποπτο είναι. Και αυτό δουλεύει. Και ο Βενιζέλος το ξέρει καλά το κόλπο. 
Μακάρι αυτός ο τύπος να ήταν ο ξεπεσμένος στρατηγός του Λογοθετίδη στον «Ήρωα με τις παντούφλες» που τα βλέπει όλα μέσα από το πρίσμα του στρατεύματος. Μακάρι να ήταν ο στρατιωτικός του Ξενίδη, που τα λέει πάντα τσεκουράτα αλλά τελικά υποτάσσεται στη συμβία όταν αυτή του λέει «Μπούλη ρούφα το αβγό σου». 
Ετούτος εδώ ο στρατηγός είναι πολύ φιλόδοξος και δίνει παραγγέλματα ύπουλα και σχεδιασμένα. 
Γιαυτό για την περίπτωσή του η μόνη σου λύση είναι η ανταρσία και η στάση. Με όλα τα υπόλοιπα βγαίνεις χαμένος.