Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Γίναμε κουμπάροι...

Μόλις γυρίσαμε από την Τήλο. Πολλές ανταποκρίσεις και πάρα πολύ υλικό. Ο δήμαρχος τέλεσε τους δύο πολιτικούς γάμους και ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρά την απειλή των νομικών μέτρων εις βάρος του ο δήμαρχος παραμένει ακλόνητος στις θέσεις του. Τα ζευγάρια δηλώνουν πως τόσο για τους ίδιους όσο και για όλη την κοινότητά τους ξεκινά μια νέα εποχή. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με τη δήλωσή του ξεκαθαρίζει πως ούτε συζητά ούτε είναι διατεθειμένος να συζητήσει την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης (όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη), δίνοντας έτσι το πιο τρανταχτό επιχείρημα ως προς το γιατί χρειαζόταν να γίνουν αυτοί οι γάμοι. Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης τα οποία σε γενικές γραμμές χειρίστηκαν το θέμα αξιοπρεπώς (όσο μπορέσαμε να δούμε). 

Την Πέμπτη (5/6) το μεσημέρι θα δοθεί απολογιστική συνέντευξη Τύπου από την ΟΛΚΕ, το Κόκκινο και την Εποχή. Εξαιρετικό και βαθιά δημοκρατικό το κείμενο που διάβασε εκτός πρωτοκόλλου στα ζευγάρια ο δήμαρχος στη σύντομη τελετή. 

Το Κόκκινο και η εκπομπή ήταν μάρτυρες στους δύο γάμους. Μια "κουμπαριά" τιμητική και με πολύ νόημα για όλους όσοι βοηθήσαμε σε αυτή την ιστορία. Οι πρώτες ανταποκρίσεις από τους γάμους της Τήλου (Mega - NET) και η live μετάδοση της τελετής από το Κόκκινο 105,5.