Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Γράμμα από τον Κορυδαλλό

Μια συγκλονιστική καταγγελία από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού έγινε την Τρίτη 13 Μαρτίου από τις Πίσω Σελίδες. Με αφορμή τη μεταγωγή του απεργού πείνας Παναγιώτη Γεωργιάδη από το Τζάνειο στο νοσοκομείο των φυλακών, στην εκπομπή μίλησε ο κρατούμενος Γιώργος Παπαδάκης, μέσα από τις φυλακές. Ο κ. Παπαδάκης μας διάβασε κείμενο καταγγελίας της αστυνομικής βίας εις βάρος των φοιτητών – διαδηλωτών και των γονέων τους. Κατήγγειλε απίστευτα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ εις βάρος των κρατουμένων ακόμα και εικονικές εκτελέσεις. (συγκλονιστική η μαρτυρία του για το «κούφιο ασανσέρ»). Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του Παναγιώτη Γεωργιάδη, Παναγιώτης Λυμπέρης, ο οποίος τόνισε πως η απομάκρυνσή του από το Τζάνειο και η επιστροφή του στο νοσοκομείο – κολαστήριο των φυλακών συνιστά δολοφονική ενέργεια, δεδομένης της κατάστασης της υγείας του. Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας σχετικά με τη σχέση συνεργασίας, ή εξάρτησης ή "συνουσίας" μεταξύ του Βύρωνα Πολύδωρα και των κουκουλοφόρων. Τέλος, διαβάσαμε το κείμενο – καταγγελία των κρατουμένων στις φυλακές, το οποίο και έχει ως εξής:

«Οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού καταδικάζουμε τα έκτροπα της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών. Καταδικάζουμε τη διαστροφική και βάναυση συμπεριφορά στα παιδιά των Πανεπιστημίων και των Λυκείων. Το κράτος της Δεξιάς αντιγράφει πιστά τη συμπεριφορά των Ισραηλινών προς τους Παλαιστινίους. Φέρεται στα παιδιά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Όπως ακριβώς αντιμετωπίζουν οι αμερικανοί και οι βρετανοί τους λαούς του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Σας καλούμε όλους να αναλογιστείτε, με βάση τη βία προς τους διαδηλωτές που βλέπετε στις οθόνες σας τι πραγματικά συμβαίνει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, πίσω από τα φώτα και τις κάμερες. Σας καλούμε να αναλογιστείτε αν αυτή είναι η συμπεριφορά προς αθώους πολίτες που διαδηλώνουν τι ακριβώς συμβαίνει με τους ένοχους πίσω από τους τοίχους των φυλακών και των κρατητηρίων. Η επιτροπή κρατουμένων καταγγέλλει το κράτος της Δεξιάς, του πολύδωρα και του Παπαληγούρα».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την καταγγελία του Γιώργου Παπαδάκη στην εκπομπή εδώ: http://www.left.gr/mp3/Papadakis_13.3.2007.MP3